May 18, 2010

dincolo de moarte...


   "Regretul ... nu e o salvare. Te ajută să-ţi conştientizezi greşeala, dar nu te împiedică s-o repeţi."
   "Când te afli prea mult pe o corabie care pluteşte spre necunoscut... instinctele ţi se tocesc şi nici nu prinzi de veste când ele se erodează. Marea dezamăgire vine în ziua când observi că vasul pe care l-ai crezut inexpugnabil se scufundă. Atunci vezi că foarte puţini dintre prietenii care te însoţesc sunt la curent cu faptul că nu ştii să înoţi, dar şi mai puţini sunt cei cărora le pasă de asta."
   "Misterul pune la îndoială nu raţiunea, ci limitele ei... Ne place să credem că le ştim pe toate. Dar viaţa ne plasează uneori în centrul unor evenimente incredibile, pe care raţiunea nu le poate explica, şi atunci, ca să nu fim ridicoli, ne prefacem că analiza lor e sub nivelul demnităţii noastre sau, în genere, că ele nu există, de parcă realitatea s-ar compune doar din fenomenele pe care suntem în stare să le înţelegem."
   "Nu-L supăra pe Dumnezeu. Lumea este imperfectă. Contează, însă, nu cum o găseşti când vii, ci cum o laşi când pleci."
   "Nu-l vei întâlni niciodată pe Dumnezeu atâta timp, cât aştepţi din partea lui o dovadă că El există. Credinţa este realitatea pe care trebuie s-o accepţi fără dovezi."
   "Imposibilul este nu o realitate care nu există, ci o limită pe care mintea noastră nu cutează s-o depăşească. Este viitorul pe care ne temem să-l percepem ca prezent."
   "Vii din trecut cu o mulţime de cioburi ale relaţiilor pe care le-ai pierdut. Nu poţi scăpa de ele peste noapte. Le duci cu tine mai departe, iar ele te rănesc, te afectează şi, dacă nu eşti atent, te fac dependent de cicatricele pe care vrei să le ascunzi de ochii lumii... E mai bine să taci şi să nu scoţi la iveală rănile care te dor."
   "Credinţa nu se impune cu forţa, dar forţa credinţei e atât de mare, încât până şi nihiliştii ajung să se intrebe într-o bună zi dacă nu cumva au greşit amarnic când au ales să trăiască fără Dumnezeu."
   "...dragostea e strigătul de luptă pe care e mai bine să nu-l auzi dacă nu eşti în stare să-l transformi în fericire."
   "Dacă dincolo de moarte nu există Dragoste, la ce bun veşnicia?"

Fragmente extrase din romanul "cel rătăcit" de Aurelian Silvestru

p.s. Aici gasiţi o recenzie a cărţii. Lectură plăcută!

4 comments:

 1. @Anonymous
  Asa este. Merci pt vizita, oricine ai fi!

  ReplyDelete
 2. Adevarat spus!E durutul existentei noastre!

  ReplyDelete
 3. @Anonymous
  Sa inteleg ca ai reusit sa rasfoiesti deja romanul? Oricine ai fi, merci pt trecere!:)

  ReplyDelete