November 7, 2009

Dragostea în vremea holerei (G. G. Marquez)

E cartea pe care am citit-o recent. Să nu aşteptaţi o recenzie, nici rezumat. Am sa trec aici doar nişte scurte filosofii care m-au pus niţel pe gânduri. Atât cât să vă facă şi vouă poftă de lectură.

"Majoritatea bolilor mortale au un miros aparte, nici unul însă atât de pregnant precum cel al bătrâneţii."
"Curiozitatea este una din multiplele capcane pe care le întinde iubirea."
"Memoria inimii evită amintirile dezagreabile, exaltându-le numai pe cele plăcute, artificiu graţie căruia reuşim să suportăm trecutul."
"Oamenii nu se nasc odată pentru totdeauna în ziua când vin pe lume, viaţa obligându-i să se nască din nou, chiar de mai multe ori."
"Nu există pe lume oameni cu mai mult simţ practic, nici cioplitori în piatră mai îndârjiţi, nici administratori mai lucizi şi mai periculoşi decât poeţii."
"Când mă gândesc la moarte, singurul lucru de care-mi pare rău e că s-ar putea să nu mor din dragoste."
"Partea proastă într-o căsnicie e că se sfârşeşte în fiecare noapte după ce faci dragoste şi trebuie s-o iei de la capăt în fiecare dimineaţă, înainte de micul dejun."
"Ca să te poţi descurca în viaţa publică, nu trebuie decât să-ţi învingi teama, iar ca s-o scoţi la capăt în viaţa conjugală, trebuie să-ţi învingi plictisul."
"Să nu uiţi niciodată că lucrul cel mai important într-o căsnicie reuşită nu e fericirea, ci stabilitatea."
"Printre bătrâni bătrânii par mai puţin bătrâni."

P.S. Sper să vă fi aprins niţel interesul pentru romanul de faţă. Poftă mare la citit! :)

7 comments:

 1. "Ca să te poţi descurca în viaţa publică, nu trebuie decât să-ţi învingi teama, iar ca s-o scoţi la capăt în viaţa conjugală, trebuie să-ţi învingi plictisul."

  vorbeam despre asta aseara cu cateva fete,
  pare a fi cel mai greu lucru in cele din urma intr-o casnicie...
  cat de banal.
  si toata lumea se teme de insuficienta de bani.

  ReplyDelete
 2. @fermoar

  Ce pot sa-ti spun? Cam asa si este. :)

  ReplyDelete
 3. eu vazui filmul vara asta, mi-a placut, exceptand finalul :)

  ReplyDelete
 4. @Cavalerul Verde
  Nu eram la curent cu aceasta. Nu stiu cum sfarsea filmul, dar pe mine finalul m-a facut sa inteleg ca am citit o carte foarte si foarte buna. M-a dus undeva cu gandul la "Troleibusul albastru", un text dintr-o culegere citita pe timpurile sovietice. Daca nu ma inseala memoria apartine L.Lari.

  ReplyDelete
 5. Am vazut si filmul, curata intamplare. Sincer, nu mi-a placut deloc. Se pune accent in mare parte pe aventurile nenumarate ale lui Florentino, pe un caracter de fustangiu si nu pe omul suferind din iubire, cautand refugiu cu disperare la sanul altor femei, mintindu-si simturile, hranindu-se cu iubiri false. Ma rog, imaginatia scenaristului, n-ai ce-i face. Scriitorul scrie din suflet, tot ce tine de tv se realizeaza in scopuri comerciale.

  ReplyDelete
 6. Yntotdeauna, dar yntotdeauna cartile sunt mai bune decyt filmele.

  ReplyDelete
 7. @Cavalerul Verde

  Adevarul gol-golut. :)

  ReplyDelete